Contes treballats a classe:



Títol: “Una bestiola estranya”.
Autor: Mon Daporta.
Il·lustrador: Óscar Villán.
Editorial: Faktoria k de libros.
Any: 2009.





Síntesi:
Quan comença aquesta historia es pot veure una cosa semblant a un ou: més ample per a d’alt i més estret per avall. Però, conforme es va llegint el conte, en un sentit diferent a l’habitual, ens anirem donant compte de que aquest ou en realitat resulta una cosa ben diferent: un ratolí.




Títol: Endevina com t’estimo.
Autor: Sam McBratney.

Il·lustrador: Anita Jeram.

Editorial: Kókinos.

Any: 2002.




Síntesi:

Dues llebres intenten mesurar quant s'estimen, però al final s'adonen que l'amor és molt difícil de mesurar quan s'estima tant a algú.








Títol: Allà on viuen els monstres.
Autor: Maurice Sendak.

Il·lustrador: Maurice Sendak.

Editorial: Kalandraka.




Any:2007.
Síntesi:
Narra la història d’en Max, un nen juganer al que la seva mare castiga sense sopar. A la seva habitació decideix fer amb la seva imaginació un viatge al país on viuen els monstres, fins a convertir-se en el rei de totes les feres. Però, després d’un temps fent malifetes, en Max se sent molt sol i comença a trobar a faltar la seva llar...
Narra la història de dues llebres, una de gran i l’altra més petita, que demostren com s’estimen. A partir de la comparació i de l’anar i tornar, les dues llebres van demostrant el que poden arribar a sentir l’una per l’altra. Però, entre les dues, descobriran que els sentiments sovint no són fàcils de mesurar.




Títol: Don caballito de mar.

Autora: Eric Carle.
Il·lustrador: Eric Carle.
Editorial: Kókinos.
Any: 2004.
Síntesi:
El senyor cavallet de mar li ofereix ajuda a la senyora cavalleta de mar. Aquesta li dona les gràcies i li diposita els seus ous per a que ell se’n faci càrrec.  El cavallet de mar es va trobant diferents espècies d’animals del fons de mar que també cuiden dels ous de les seves companyes. Arriba el dia esperat, neixen els petits cavallets de mar, però un se’n torna a la panxa del seu pare. Aquest li diu q no pot quedar-se allà, que ara ha de fer el seu camí sol i valdre’s per si mateix.







Títol: Papá, por favor, consígueme la luna.

Il·lustrador: Eric Carlé.
Editorial: Kókinos.
Any: 1986.



Síntesi:
La Mónica mirava per la seva finestra i desitjava jugar amb la lluna. Aquesta li demana al seu pare la lluna. El pare la Mónica agafa una escala molt llarga, la puja sobre el cim d’una muntanya i comença a pujar fins que arriba a la lluna. Un cop allà li explica a la lluna el desig de la seva filla i aquesta es compromet a fer-se cada dia més petita i així la pugui agafar el pare. Al cap d’un temps, la lluna es va encongir tant que el pare de la Mónica va poder agafar-la i portar-li a la seva filla. Aquesta jugava amb la lluna, però a mida que ho feia aquesta s’anava encongint fins que finalment desapareix. Una nit, la Mónica va veure aparèixer de nou la lluna i aquesta cada nit anava creixent fins que va tornar a la seva mida.


Títol: Elmer.
Autor: David Mckee.
Editorial: Altea.

Síntesi: 
Elmer és un elefant d’un color different a la resta d’elefants. Elmer els fa feliços perquè els fa riure i juga amb ells. Però un dia es sent trist perquè és diferent i decideix marxar. Troba un arbre que fa uns fruits de color d’elefant i es pinta d’aquell color. Quan torna amb els seus companys s’adona que tot és diferent perquè no el reconeixen. Al final, fan una festa en la qual tots es pinten de colors i Elmer de color d’elefant. 


Títol: Los conquistadores.
Autor: David Mckee.
Editorial: Kókinos.

Síntesi: 
Aquest conte parla sobre uns conquistadors que envaeixen països. Un cop els han envaït tots excepte un, decideixen fer el mateix amb ell. És un país molt petit i quan arriben, la gent no posa resistència sinó que els hi donen la benvinguda. Els soldats estaven tan còmodes amb la gent del petit país que els ajudaven a cuinar, a treballar, a cuidar dels nens, etc. El general, al veure això, els reemplaçava per altres però amb els nous que venien passava igual. Quan el capità torna al seus país s’adona que canten les cançons del petit país, cuinen els plats d’allà, juguen als jocs del petit país, ... El petit país els ha conquistat a ells.

Títol: La araña hacendosa.
Autor: Eric Carle.
Editorial: Kókinos.
Síntesi:
Una aranya molt treballadora comença a teixir una tela d’aranya. Els seus amics li proposen anar a nadar, a córrer i altres plans però ella està molt ocupada teixint. Al final, un gall li proposa atrapar una mosca  i ella l’atrapa amb la seva tela d’aranya. 



Títol: El cochinito de Carlota.
Autor: David Mckee.
Editorial: A la orilla del viento.

Síntesi: 
A Carlota li regalen una guardiola d’un porc, s’adona que és màgic i si estalvia li  concedirà un desig. Però el porquet l’enganya i s’emporta els diners. 


Títol: La mariquita gruñona.
Autor: Eric Carle.
Editorial: Kókinos.

Síntesi:  
Hi havia una marieta que no volia compartir el menjar amb una altra marieta. Anaven a barallar-se però aquesta li diu que no és suficient gran per ella i va en busca d’altres animals. Desprès de moltes hores buscant algun animal suficientment gran per ella, torna a on estava i comparteix el menjar amb l’altra marieta. 




Títol: 10 patitos de goma.
Autor: Eric Carle.
Editorial: Kókinos.

Síntesi: 
Deu aneguets de goma ficats en una caixa surten de la fàbrica però mentre eren transportats en un vaixell, hi ha una tempesta i els fa caure a l’aigua. A cadascú li passa una cosa i el desè aneguet va a parar amb una família d’ànecs.


Títol: Orejas de mariposa
Il·lustrador: André Neves.
Editorial: Kalandraka.

Síntesi: 
Mara té molts defectes i la gent es riu d’ ella, però a ella no li importa, sap trobar la part divertida de cadascun d’ells. 



Títol: Tinc un pare genial!.
Autor: Ross Collins.
Editorial: Blume.

Síntesi: 
En Zip escolta les coses genials que fan els pares dels seus amics i es posa trist perquè no sap que fa el seu pare. Aleshores la seva mare li mostra que el pare d’en Zip ensenya a tots els animals a fer aquelles coses tan genials. 


Títol: Verdi.
Autor: Janell Canon.
Editorial: Joventut.

Síntesi:  
La Verdi no desitja fer-se gran i verda, a més amb totes les serps grans que es troba són antipàtiques amb ella i avorrides. Al final, es torna verda com havia deser però s’adona que segueix sent ella mateixa. 


Títol: ¿Quieres ser mi amigo?.
Autor: Eric Carle.
Editorial: Kókinos.

Síntesi: Hi havia una vegada un ratolí que preguntava a altres animals si volien ser els seus amics (com era tan petit només els hi veia la cua), però tots li deien que no. Fins que es troba a un altre ratolí com ell i el convida a casa seva. Estaven tan contents que no van tenir por de la serp !



Títol: El globito rojo.
Autor: Iela Mari.
Editorial: Lumen.

Síntesi:  
En quantes coses es pot convertir un petit globus vermell ?


 Títol: El grillo silencioso.
Autor: Eric Carle
Editorial: Kókinos

Síntesi: 
Un petit grill no pot saludar als seus amics quan el saluden, però aleshores apareix una bonica grilla i canta la cançó més bonica del món. 


Títol: Sueños de nieve.
Autor: Eric Carle.
Editorial: Kókinos.
Síntesi:  
Hi havia un granger que tenia 5 animals que es deien Un, Dos, Tres, Quatre i Cinc; també tenia un arbre. Un dia va somiar que nevava i quan es va despertar, així era. Aleshores, es va abrigar, va agafar un sac ple de regals pels animals i va decorar l’arbre.